RSS

Het nut van gezonde minderwaardigheid

Ik ben de laatste tijd bijzonder geïnspireerd door de levens en geschriften van Clara en Franciscus van Assisi. Een van hun thema’s is dat ze zichzelf minderwaardig maakten aan andere mensen. Binnen de ordening van de schepping plaatsten ze zich zelfs helemaal onderaan. Ik ben hierdoor gefascineerd en het voelt voor mij heel natuurlijk om dit ook te doen. Hun manier van kijken naar jezelf is ook 800 jaar later nog steeds enorm radikaal (met een K :-). In deze blogpost wil ik hier verder op ingaan en bekijken wat deze houding voor mij betekent, hoe dit frictie oplevert met de cognitieve psychologie, en hoe de wereld baat zou kunnen hebben bij wat meer menselijke minderwaardigheid.

Read more...

Hoe ik de Bijbel lees

Als ik de Bijbel lees dan neem ik die letterlijk. Poëzie en metaforen daargelaten, probeer ik nergens tussen de regels naar verborgen boodschappen te vissen. Dit klinkt wellicht vreemd aangezien ik mezelf omschrijf als een vrijzinnig protestant, maar het is eigenlijk vrij logisch en past goed in mijn verdere kijk op het christendom.

Read more...

Zen, Jezus en de Karate Kid

Ik ben van plan om af en toe over spiritualiteit en geloof te gaan schrijven. Daarom leek het me als introductie wel handig om te omschrijven hoe mijn spirituele beleving eruit ziet. Dan weet je vanuit welke achtergrond ik schrijf als ik het hier over heb.

Read more...

HasClunk 0.7.0

Today I’ve released HasClunk 0.7.0. This is a small but useful update that tweaks RSS generation a bit.

Read more...

Online Ada boeken

Ik houd heel erg van boeken. Het liefst heb ik ze met echt papier, maar als het nodig is accepteer ik digitale alternatieven. Als ik een nieuwe programmeertaal leer dan begin ik ook het liefst met een boek in plaats van tutorials. Voor Ada is Programming in Ada 2012 van John Barnes het aangewezen standaardwerk. Deze en de Ada 2012 Reference Manual en de Rationale heb ik altijd binnen handbereik van mijn pc.
Hoe geweldig deze werken ook zijn, ze kunnen voor de beginner wel wat overweldigend zijn. De Reference Manual is bijvoorbeeld ruim 900 pagina’s en dat is niet iets dat je eenvoudig van kaft tot kaft doorleest. Daarom vind ik het vaak prettig om te kijken naar oudere boeken over een programmeertaal, toen het leven nog eenvoudiger was en het programmeren spartaanser. Gelukkig kan je nu via de Internet Archive en de Open Library een weelde aan oude Ada boeken lenen en lezen.

Read more...